Voluntariat-Let’s do it

Letˈs Do It Dobreşti!

 

                   Este  cea mai mare mişcare socială din România, cu peste 1 100 000 de voluntari implicaţi în 6 ani de activitate. Viziunea acestui proiect este o ţară fără deşeuri, iar valorile pe care ar trebui să le trăim sunt pasiunea, încrederea, respectul pentru natură şi implicarea. Acesta este elementul care a declanşat această “revoluţie” în România – povestea echipei din Estonia, iniţiatorii proiectului “Let`s Do It!”.

In Romȃnia a început în 2009, când un grup de voluntari pasionaţi, animaţi de o idee nebunească, şi-au propus să curețe România într-o singură zi. Pe parcursul unui an de pregătire, această idee a prins suflet avȃnd bucuria și puterea să fie continuată. România a fost cea de-a patra ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

De cȃţiva ani participăm impreună cu elevii liceului nostru la această activitate. Astfel şi anul acesta, in 24 septembrie, am colaborat foarte bine cu Ocolul Silvic Dobreşti, care a asigurat materialele necesare pentru a se desfăşura această activitate şi am reuşit să o realizăm..

Au perticipat elevii Liceului Tehnologic Nr. 1 din Dobreşti, clasele a IX-a B şi a X-a B şi elevii Scolii Gimnaziale Nr. 2 Luncasprie. Cele două grupuri de elevi au fȃcut curăţenie ȋn două zone: zona Valea Rȃului ȋn apropierea localităţii Corbeşti şi zona Slavu spre localitatea Răcaş. Elevii au fost ȋnsoţiţi de următoarele cadre didactice:  prof. Turcuş Razvan şi prof. Turcuş Claudia – elevii din Dobreşti şi prof. Ile Viorica, prof. Luca Mădălina şi prof. inv. primar Copos Marius – elevii din Luncasprie.

La ora 9.00 ne-am intȃlnit cu reprezentanţii Ocolului Silvic Dobreşti, s-a făcut instructajul, am primit sacii şi mănuşile şi am demarat acţiunea.

Pot spune ca elevii au fost foarte activi si au reuşit să umple destui saci cu deşeuri de tot felul, aruncate chiar de oamenii din localităţile vecine.

Am fost mulţumiţi pentru că ȋn final elevii au ȋnţeles care a fost menirea activităţii şi s-au responsabilizat ca ȋn viitor să păstreze natura curată.

11 111 222 2222 11111 22222 111111 2222222 11111111 22222222 2222222222